Julekage er dejligt til en kop kaffe midt i juletravlheden.
Her en traditionel julekage fra Bornholm med kardemomme og vanilje, creme, æblemos og makronmasse.
Opskrift : Hansigne Hansen
BORNHOLMSK JULEKAGE
dej
3 æg
50 g melis
65 g gær
lidt kardemomme
lidt vanilje
250 g smør
450 g melis
creme
lidt æblemos
lidt makronmasse
Gæren røres ud i ganske lidt af sukkeret og røres derefter sammen med æggene, kardemomme og vanilje. Smør og mel smuldres sammen, væsken kommes i. Dejen æltes og sættes til hævning ca. 1/4 time.
Rul dejen ud i en lang strimmel, som belægges med creme, lidt æblemos (som kan passeres gennem en sigte), lidt makronmasse eller ristede havregryn.
Dejen bøjes ind fra siderne, så fyldet kan ses.
Sættes i en jævn varm ovn og bages lysebrun.
Spise med Mormor
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad