En fyldig og velsmagende salat på julefrokostbordet af rødbeder, ærter, æble og kogt kød, er et godt valg til julefrokosten.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier
JULESALATEN FRA JENS KAMMERS HUS
100 - 125 g mayonnaise
3 spsk. ymer
lidt vinaigre
2 - 3 spsk. rødbedeeddike
sennep
salt
peber
3 spsk. hakkede, syltede rødbeder
2 - 3 spsk. optøede, kogte ærter (velafdryppede)
1 æble, skrællet og skåret i små terninger
strimler af kogt kød f.eks kylling, kalv, svinekød, hamburgerryg eller saltkød (i alt 175 - 200 g)
Mayonnaisen smages til med ymer, vinaigre, sennep, rødbedeeddike og krydderier, inden alt det øvrige blandes i.
Pyntes med hakket, syltet rødbede og evt. lidt fine kogte kartofler.
Spise med Mormor
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad