Svensk sildesalat af marinerede sild, kogte kartofler, æbler, agurk, løg og rødbeder, både pynter og ser godt ud på julens frokostbord.
Da der er piskefløde i salaten, må den spises samme dag, fløden er blandet i.
Opskrift : Anne Skovgaard Petersen
SVENSK SILDESALAT
2 store marinerede sildefileter
2 kogte, faste kartofler
2 små coxorange æbler
1 syltet agurk
8 skiver syltede rødbeder
1 lille løg
ca. 2 spsk. rødbedesaft
1 dl. piskefløde
2 hårdkogte æg
karse
skær sild, kartofler, æbler, agurk, rødbeder og løg i små tern, jo mindre tern, jo bedre holder salaten sammen.
Bland det i en skål med rødbedesaften.
Umiddelbart før salaten skal på bordet, piskes fløden stiv og vendes i salaten, der kommes i en smuk glasskål og pyntes med æggebåde og karse.
Spise med Mormor
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad