Citronsild, - uhm til julefrokostbordet. et mægtig godt alternativ til traditionelle julesild.
Silden har den fordel, at den skal tilberedes 8 dage før den skal spises. Det skaber luft hen under jul.
Opskrift : Anne Skovgaard-Petersen
CITRONSILD
4 tykke spegesildefileter, gerne gammeldags modnede
1 lille porre
den yderste gule skal af 1 citron
1/2 tsk. groft peber
1 lille smuldret laurbærblad
lidt dildkviste
lage
4 dl eddike
1/2 dl vand
1 1/2 - 1 3/4 dl sukker
saft af 1 citron
Udvand fileterne i vand 1 døgn. Kog lagen op og køl den af.
Skær fileterne i mindre stykker. Skæt porren i tynde skiver og citronskallen i tynde strimler.
Bland sild, porre, citronskal og krydderier i en skål. Hæld den kolde lage over og stil sildene koldt ca. 8 dage.
Spise med mormor
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad