Denne vidunderlige krydderkam er et rigtig godt supplement til julens traditionelle mad eller ligefrem en erstatning for det traditionelle.
Kammen serveres med æblemos, smagt til med friskhøvlet peberrod.
Opskrift : Anne Skovgaard-Petersen
SØRENS MARINEREDE NAKKEKAM
ca. 1 1/2 kg nakkekam uden svær
2 1/2 dl æblejuice
salt
krydderblanding
2 appelsiner, gerne blodappelsiner
1 citron
1 spsk. hele sennepskorn
1 spsk. hel koriander
5 hele nelliker
3 hele kardemommekapsler
3 - 4 hele allehånde
200 g farin
150 g salt
Skær appelsiner og citron i små terninger med skal. Knus krydderierne i morter. Bland alle tingene sammen. Læg lidt af krydderblandingen i et dybt fad med kødet over. Kom resten af krydderblandingen over, og gnid det let ind i kødet. Lad kødet trække i køleskabet et døgn. Vend undervejs.
Skrab det meste af krydderblandingen af og læg kødet i et ovnfast fad. Hæld æblejuice og vand ved.
Steges i ovnen ca. 1 1/2 time ved 180 grader til kødet er mørt.
Servér kødet, skåret i skiver med æblemos, smagt til med friskrevet peberrod.
Spise med Mormor
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad