Til et veldækket julefrokostbord, vil mange syntes, hører æbleflæsk til. Og når vi siger æbleflæsk, siger vi også en masse forskellige fremgangsmåder.
Her en dejlig juleæbleflæsk med pigeonæbler.
Opskrift : Kathrine Klinken
ÆBLEFLÆSK MED PIGEONÆBLER
1 kg pigeonæbler, skåret i tynde skiver
1 kg svinebryst, skåret i skiver
8 rødløg
8-10 stilke timian eller 1/2 tsk. tørret timian
salt
persille
Steg flæsket sprødt på en varm pande og drys det med lidt salt. Det meste fedt hældes fra panden og i resten steges løgene klare. De tilsættes timian og æbler og steger videre, til æblerne er møre.
Servér æblerne med flæsket ovenpå. Drys med salt og pynt med persille. Godt rugbrød gives til.
Spise med Mormor
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad