En lækker lun ribbensteg, rullet om æbler og svesker, serveret med en rødkålssalat, bør næsten ikke mangle på julebordet.
Opskriften her er beregnet til 10-12 personer.
Opskrift : Hanne Bloch
FYLDT RIBBENSTEG
ca. 3 kg ribbensteg af stege- og kogeflæsk
salt
peber
fyld
100-150 g svesker
1-2 æbler
Få slagteren til at lave en ribbensteg af både stege- og kogeflæsk, hvor han knækker ribbene, så kødet kan rulles om fyldet. Krydr kødet med salt og peber. Fordel svesker og æblebåde midt på kødet. Saml kødet om fyldet og bind om stegen med bomuldsgarn.
Læg ribbenstegen i en bradepande.
Sæt bradepanden i ovnen ved 200 grader 2 - 2 1/2 time. Lad så stegen hvile ca. 20 minutter, før den skæres for.
Servér den fyldte ribbensteg med en rødkålssalat eller en kogt rødkål til.
Spise med Mormor
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad