lørdag

Marcipangratin med vaniliekogte pærer

Bagt marcipangratin med vaniliekogte pærer og let brændte mandler er en fantastisk juledessert til familien.
Pærerne kan serveres både varme og kolde.

MARCIPANGRATIN MED VANILIEKOGTE PÆRER OG LET BRÆNDTE MANDLER

75 g sukker
125 g smør
125 g mandelmel
250 g marcipan
2 1/2 dl æg
2 dl cremefaraiche 38 %
4 små pærer med stilke
1 1/2 dl vand
2 stænger vanilie
1 1/2 dl sukker
100 g mandelflager

sukker og smør piskes hvidt, mandelmel og marcipan tilsættes. Æggene kommes i et ad gangen. Tilsidst tilsættes creme fraiche.
Gratinen hældes i en smurt form og bages i ovnen ved 165 grader i ca. 35 minutter.

Pærerne skrælles, lad stilkene sidde. Vand, vanilie og sukker koges op, pærerne lægges i med stilkene op og koges i ca. 15 minutter under låg.

Mandelflagerne vendes på en varm pande, så de bliver lidt brændte i spidserne.

Servér bagt marcipangratin med vaniliekogte pærer, drysset med de letbrændte manddelflager.

Spise med Mormor