Mokka-chokoladekage lagt sammen af lagkagebunde og creme af flødeskum med kaffe og chokolade i er en dessert lige i øjet, når man sammen med gode venner har indtaget en dejlig decembermiddag op mod jul.
Her bager vi selv bundene, hvilket kan gøres et par dage før.
MOKKA-CHOKOLADEKAGE
lagkagebunde
175 g smør
175 g sukker
5 æggeblommer
5 stiftpiskede æggehvider
2 spsk. jordbærsyltetøj
175 g mørk chokolade
175 g mel
2 tsk. bagepulver
50 g finthakkede mandler
creme
1/2 liter piskefløde
2 spsk. flormelis
1 spsk. frysetørret kaffe
50 g hakket mørk chokolade
50 g hakkede valnøddekerner
Til lagkagebundene piskes smør og sukker godt med en el-pisker. Æggeblommerne røres i én ad gangen. Chokoladen smeltes over vandbad og røres i sammen med syltetøjet. Mel, bagepulver og mandler røres i og til sidst vendes de stiftpiskede hvider i dejen.
Dejen hældes i en smurt springform og bages i ovnen ved 180 grader i 60-70 minutter. Køl kagen lidt af og del den i 3 lagkagebunde.
Til cremen piskes fløden til skum og smages til med flormelis. Den frysetørrede kaffe røres op med 1 spsk. kogende vand og vendes i fløden sammen med chokolade og valnødder.
Læg kagen sammen med cremen fordelt mellem de tre lag og stil lagkagen koldt i nogle timer.
Server mokka-chokoladekage med et tykt lag flødeskum over og pyntet med halve valnøddekerner.
Spise med Mormor