Banankage med kanelmarinerede pærer er en herlig december dessert med dej af marcipan og de dejlige pærer med julens smag af kanel.
Kagen portionanrettes på tallerkener med letpisket fløde eller creme fraiche til.
Opskriften er til 6 personer
BANANKAGE MED KANELMARINEREDE PÆRER
dej
3 melemstore, godt modne bananer
200 g marcipan
4 æg
150 g sukker
100 g mel
2 tsk. bagepulver
pynt
flormelis til drys
Marcipanen skæres i små stykker og piskes godt sammen med æggene. Elpisker er det nemmeste. Tilsæt sukkeret og pisk alt godt igennem. Mel og bagepulver sigtes i og blandingen røres godt.
Bananerne skæres i skiver og tilsættes. Pisk indtil de er opløst i dejen.
Dejen hældes i en smurt kageform og bages ved 200 grader i 35-40 minutter.
Prøv med en strikkepind, om dejen er bagt.
Afkøl kagen og drys den med flormelis.
KARAMELISEREDE PÆRER
6 pærer
1/2 liter vand
125 g sukker
saften af 1 citron
2 hele kanelstænger
1 tsk. vaniliesukker
Pærerne skrælles og stilken bliver siddende på. Vand og sukker bringes i kog i en gryde. Kanelstængerne knækkes og tilsættes sammen med vaniliesukker og citronsaft.
Stil pærerne ned i gryden med stilkene opad og kog dem under låg i 15 minutter. Afkøl pærerne.
Servér banankage med kanelmarinerede pærer anrettet på tallerkener sammen med letpisket flødeskum eller creme fraiche.
Spise med Mormor