En god skærekage med smag af julen er ikke til at undvære hen under jul og i selve juledagene. Med sådan en eller flere på lager er man garderet mod uventet julebesøg. Ellers skal familien nok sørge for, der bliver spist op.
JULENS NØDDEKRYDDERKAGE
200 g blødt smør
200 g lys farin
4 æg
225 g mel
1 tsk. kanel
1/2 tsk. nelliker
1/2 tsk. revet muskatnød
fyld
200 g blandede rosiner
korender
hakkede mandler eller nøddekerner
hakket sukat eller pomeransskal
Smør og farin røres sammen til en creme og 3 af æggene røres i ét ad gangen. Ca. 100 g mel og det sidste æg røres i. Resten af melet, blandet med krydderierne og fyldet vendes i dejen.
Dejen hældes i en smurt form, som kum må fyldes 3/4 op. Kagen bages i ca. 1 time og 15 minutter i ovnen ved ca. 150-160 grader. Køles af og pyntes med glasur.
Spise med Mormor