torsdag

Rødvinskogte pærer med nougatfyld og kanelcreme

Opskriften er til 4 personer

RØDVINSKOGTE PÆRER MED NOUGATFYLD OG KANELCREME

8 små pærer med stilk
100 g sukker
1/2 flaske rødvin
180 g blød nougat

kanelcreme

3 dl piskefløde
4 spsk. florsukker
stødt kanel
1/2 tsk. reven citronskal

sprøde nøddebrud

250 g sukker
1 tsk. natron
170 g hakkede nøddekerner

Pærerne skrælles og stilken bliver på. Stilles i en gryde med stilkene opad, sukker og rødvin tilsættes. Pærerne koges under låg ca. 15 minutter og afkøles. Flæk pærerne og fjern kernehuset. Fyld hullet med blød nougat og tryk atter pærerne sammen til en hel.

Til kanelcreme piskes fløden med sukker og kanel så den er let flydende og den revne citronskal tilsættes.

Sprøde nøddebrud er karameliseret sukker, hvori er vendt nøddekerner, blandet med natron. Nøddemassen spredes ud på pergamentpapir og køles af så den stivner. Bryd eller slå karamelmassen i mindre stykker så stykkerne passer til brud eller som pynt.

Spise med Mormor