Grise-riletter, lavet på svinekød, and eller gås er vidunderligt på julebordet. Endelig er riletter også dejlig vintermad. Anvendes gris, er nakkekam rigtig god.
GRISE-RILETTER
1 1/2 kg fed nakkekam uden svær
1/2 kg ren svinefedt
1 tsk. hel sort peber
2-3 kviste timian
1 tsk. tørret basilikum
saltlage
1 1/2 liter vand
150 g salt
100 g farin
Vandet bringes i kog og tilsættes salt og sukker. Står så til afkøling.
Kødet, der er skåret i småtern lægges i saltlage til næste dag. Lagen hældes fra og kødet kommes i en gryde sammen med fedt og krydderierne. Det bringes i kog og simrer meget svagt i ca. 4 timer. Kødet skal være så mørt, at det nemt kan moses med en gaffel. Der røres i gryden af og til.
Riletterne afkøles og hældes på krukker. Fedtet skal dække kødet. Det hele afkøler og når det er helt koldt lægges pergamentpapir over.
Opbevares koldt i køleskabet.
Grise-riletter spises med et godt rugbrød og sennep til.