Abrikosbrød, skåret i små firkanter og vendt i tesukker er en dejlig julekonfekt i skålen sammen med marcipan og chokolade. Abrikosbrød minder i alt sit væsen om kvædebrød.
ABRIKOSBRØD
1 kg tørrede abrikoser
1 kg sukker til 1 kg mos
De vaskede abrikoser sættes i blød i 2 døgn i så meget vand, at de lige dækkes. Males gennem kødmaskinen og koges med sukkeret i ca. 1 time. Passeres gennem en grov sigte. Mosen koges med sukkeret (1 kg mos til 1 kg sukker) i ca 1 time. Hældes i oliesmurte forme i et 2 cm tykt lag og stilles lunt til tørre i nogle dage. Når det er stift, skæres ud i aflange firkanter, der vendes godt i groft sukker. Stilles atter til tørre med undersiden opad.
De helt tørre abrikosbrød gemmes i æske med pergamentpapir i.
Spise med Mormor