Trøffel kaffeis, serveret i kugler med Cointreau eller orangelikør over er en fantastisk dessert efter en god middag i december.
Opskriften er til 6 personer
TRØFFEL KAFFEIS
7 æggeblommer
1 stang vanilie
85 g flormelis
150 g mørk chokolade med højt kakaoindhold
1/2 dl stærk kaffe
1/2 liter piskefløde
1 glas Cointreau eller orangelikør
Æggeblommer, vaniliekorn og flormelis blandes og piskes i vandbad ved svag varme til blandingen er let og luftig. Kaffen og de 100 g chokolade smeltes sammen i vandbad og blandes herefter med æggemassen. Det hele omrøres til det er koldt. Piskefløden piskes til let skum og vendes i massen, der hældes i en metalform og fryses.
De resterende 50 g chokolade rives.
Når isen er frossen, bruges en istang til at lave kugler, som trilles i den revne chokolade.
Servér trøffel kaffeis i portionsglas med Cointreau eller orangelikør hældt over.
Spise med Mormor