Juletærte med svesker og appelsin er en forrygende juledessert med fyld af tørrede frugter.
Butterdej og frugter dækket af vaniliecremedej gør, at tærten bevares frisk og fugtig.
JULETÆRTE MED SVESKER OG APPELSIN
tærte
80 g sukker
5 dl vand
20 tørrede svesker uden sten
2 appelsiner, skrællet og delt i 8 stykker hver
500 g butterdej
cremedej
4 dl mælk
1/2 flækket vaniliestang
3 æggeblommer
25 g mel
40 g sukker
1 dl piskefløde
Til cremedejen bringes mælken og vaniliestangen i kog. Når mælken er kogt, tages vaniliestangen op, vaniliekornene skrabes af og kommes i mælken.
Rør med elpisker æggeblommer, sukker og mel sammen til konsistensen er godt tyk. Hæld langsomt mælken i skålen under konstant omrøring.
Kom dejblandingen i en lille gryde og lad den koge op. Kog 1 minut medens der piskes kraftigt. Cremedejen hældes i en skål og køler af til den er lunken. Fløden tilsættes forsigtigt dejen.
Tærten : Vand og sukker blandes og hældes i kasserolle. Blandingen varmes op ved lav temperatur og sveskerne tilsættes. Lad dem simre i 2 minutter. Tag sveskerne i en sigte og lad dem dryppe af.
Læg bagepapir i en tærteform på 24 cm, rul butterdejen ud og arranger den i tærteformen. anbring appelsinstykker og svesker på dejen og hæld cremedejen over, så frugterne er dækket.
Sæt tærten i en forvarmet ovn, 190 grader og bag den i 40 minutter. Pas på den ikke bliver for mørk. Læg eventuelt lidt staniol over de sidste 10 minutter.
Servér juletærte med svesker og appelsin som dessert eller til en god kop kaffe, evt. med en klat flødeskum.
Spise med Mormor