Blåskimmelsalat til julens frokostbord, serveres med en lun flütes til.
BLÅSKIMMELSALAT
1 radicchio- eller anden salat
4 skiver blåskimmelost
50 g valnødder
1 spsk. smør
dressing
1 tsk. vineddike (gerne balsamico)
4 spsk. vindruekerneolie
1 kvist timian
Løsn salatbladene, skyl dem grundigt og dup dem helt fri for væde. Skær de store blade igennem en gang. Rist valnødderne i smør, afkøl dem på køkkenrulle, tag nogle fra til pynt og hak resten. Arrangér salatbladene på tallerkener. Læg lidt fintstrimlet salat på midten og hele blade udenom. Læg osten på og drys med valnøddekerner og et nip timian. Pisk dressingen sammen. Begynd med eddiken og kom olien i dråbevis. Dryp dressingen over ost og salat..
Server blåskimmelsalat med et godt stykke brød eller en flüte til.