søndag

Grøntsagsgelé

Grøntsagsgelé, serveret med en hjemmerørt remoulade eller en letkrydret mauonnaise, iblandet hakket agurk og revne æbler, giver en vis lethed over frokostbordet i julen, hvor traditionen byder de fede retter til. Grøntsagsgelé er velegnet til at lave dagen forinden, ligesom remoulade eller mayonnaise kan røres dagen forinden.

GRØNTSAGSGELÉ

kogte gulerødder i tern
kogt hønsekød eller kyllingekød
1/2 L siet suppe fra hønen
8 blade husblas

Læg gulerodstern i bunden af en glasskål med rund bund og læg hønsekødstykker ovenpå.
Lun 1/2 L suppe og smelt den opblødte, knugede husblas heri. Husblas lægges i koldt vand i 10 minutter og knuges op af vandet herefter. Hæld suppen over gulerødder og hønsekød. Stil skålen i køleskab til næste dag.
Grøntsagsgelé serveres med en hjemmerørt remoulade eller en mayonnaise, iblandet hakket agurk og revne æbler. Smag mayonnaisen til med salt og sukker.