SUR-RIB
Sur-rib er en gammel egnsret fra sønderjylland og er sikker på de sønderjyske julefrokostborde. Også andre egne af landet har taget sur-rib til sig som en selvfølge på julefrokostbordet.
skiver fra magert brystflæsk
vand
salt
peberkorn
laurbærblade
lidt eddike
8 blade husblas
Kog kødet i vandet, tilsalt alle krydderier, på en pande til skiverne er meget møre. Tag kødet op og si suppen. Tag f.eks 1/2 L suppe, kog den op og smag den til med flere krydderier (friske peberkorn og laurbærblade).
Læg husblas i blød i koldt vand 5 minutter, knug den op af vandet og smelt den i den varme suppe.
Læg kødet i et fad med høje kanter og hæld suppen over. Stilles i køleskab til suppen er stivnet til gelé og det hele er koldt.
Sur-rib serveres med et godt groft rugbrød og sennep.