Julens dejlige krydderier, sherry, cognac og portvin og vin kan servere svensk portvinspunch for vore gæster i julemåneden.
Rosiner og appelsinskal i tynde skiver udgør fyldet til denne helt vidunderlige svenske juledrik.
Portionen rækker til 6 personer.
Opskrift : Ellis Tardini
SVENSK PORTVINSPUNCH
150 g lyse rosiner
skal af 1 appelsin
1 stang kanel
6 nelliker
4 kardemommekorn
4 dl sherry
2 dl sukker
2 spsk. vand
4 dl cognac
1 fl. portvin
1 citron
Hæld rosinerne over med kogende vand. Lad dem dryppe af og kom dem i en gryde med appelsinskallen, der er befriet for det hvide og skåret i tynde strimler. Tilsæt vaniljestangen, nelliker og kardemomme. Hæld sherry over og varm det op til lige før kogepunktet.
Smelt sukkeret på en pande. Når det er brunt, hældes vandet ved og sukkerlagen hældes i gryden. Tilsæt cognac og portvin og varm punchen igennem, men den må ikke koge.
Si punchen op i en kande eller en punchebowle af varmfast glas. Læg citron, skåret i tynde skiver i og lad dem flyde oven på den varme punch, der serveres straks.
Spise Med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS