Gammeldags flæsk i konfektskålen er elsket af nogle og det er da også frisk imellem den megen chokolade, nougat og marcipan.
Flæsk er rimelig nemt at fremstille. Her med appelsin.
Opskrift : Tørsleffs Den gule dessertbog
APPELSINFLÆSK
20 blade husblas
2 dl koldt vand
1/2 kg melis
1/4 liter vand
1/4 tsk. Vinsyre
Revet skal af 1 appelsin
1 dl appelsinsaft
2 spsk. citronsaft
Husblasen udblødes 2 minutter i 2 dl koldt vand. Sukker, 1/4 liter vand og vinsyre hældes i en gryde og stilles lunt 15 minutter, til sukkeret er smeltet. Lagen bringes i kog. Husblasen med vandet smeltes i sukkerlagen og Koges her i 20 minutter over svag varme. Når der er slukket, tilsættes appelsinskal og frugtsaft.
En aluminiumsform, der er 20 cm på hver led, skylles i koldt vand. Saften hældes i og afkøles. Massen skæres i firkanter, der trilles i tesukker og tørres nogle timer i stuetemperatur, før de gemmes i dåser med pergamentpapir mellem lagene.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS