Lækre kage- og konfektbidder af kagebund med karamel, overtrukket med chokolade til juletidens kaffetår og konfektskåle. Bages i lille bradepande og skæres ud i passende snitter.
Det rene konfekt, der lader sig opbevare i kagekasse, hvis det ellers får lov, at blive stående.
Opskrift : AMA
KARAMELSLICES
bund
100 g AMA Bagning
75 g brun farin
75 g musli
50 g smuldrede kiks, f.eks. digestive
75 g kokosmel
karamel
50 g AMA Bagning
2 spsk. lys sirup
1 dåse kondenseret mælk
150 g mørk chokolade
Bland AMA bagning i kog med farin i en gryde og bland müsli, smuldrede kiks og kokosmel i.
Blandingen kommes i en lille bradepande (ca. 20 x 30 cm), hvor den trykkes godt sammen. Brug evt. en paletkniv.
Bunden bages ved 175 grader i 20 minutter.
Til karamellen bringes AMA Bagning og sirup i kog. Tilsæt kondenseret mælk og kog langsomt op under konstant omrøring til konsistensen er jævn. Pas på den ikke brænder på.
Hæld massen ud over bunden, bag den 10 minutter og afkøl i formen.
Smelt 100 g hakket chokolade over vandbad. Tag skålen af varmen og rør de sidste 50 g hakket chokolade i. Rør til al chokoladen er smeltet. Smør chokoladen ud over karamellen og lad den stå til den er stivnet.
Skær konfekten i små stykker.
Kan opbevares i kagedåse.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS