Limoncello-likør, Italiens dejlige citronlikør fra Amalfikysten, syd for Napoli, vil mange, der rejser til Italien, nikke genkende til. Limoncello-likør skal nydes iskold i små glas, gerne med en god kop kaffe til.
Likøren er overordentlig velegnet som en vært- eller værtindegave i december. Derfor kan produktionen til decembergaver med fordel sættes i gang allerede nu.
Kilde / opskrift : Rom-guide.dk
LIMONCELLO-LIKØR
3 usprøjtede, økologiske citroner
3/4 liter finsprit eller vodka
1 liter vand
250 g sukker
De ubehandlede citroner skylles og skrælles, så intet af det hvide kommer med. Det giver en bitter smag i likøren.
Skalstrimlerne trækker 3-4 dage i alkoholen sammen med saften fra den ene citron.
Vand og sukker gives et opkog, så sukkeret opløses og blandingen afkøles. Derefter filtreres de to væsker sammen og kommes på smukke flasker.
Flaskerne med Limoncello skal nu stå og trække minimum 2 måneder, gerne længere.
Limoncello-likør serveres iskold.
Spise med mormor
VI BAGER GAMMELDAGS