Julesalat med valnødder og rødbeder, serveret i blade af julesalat, er skønt tilbehør til f.eks. fyldt andebryst med cumberlandsauce på årets julefrokostbord. Julesalat med valnødder og rødbeder er tilpas julet i sine ingredienser og så er det smukt at se på.
JULESALAT MED VALNØDDER OG RØDBEDER
350 g små, rå rødbeder
dressing
3 spsk. olie
2 spsk. balsamikoeddike
2 - 3 tsk. dijonsennep
salt
peber
3 - 4 julesalat
3 æbler i tern
saft af 1 citron
100 g grofthakkede valnødder
Rødbederne koges ca. 1/2 time i vand med salt. Køl rødbederne af, pil dem og skær i små tern. Marineres et par timer i dressingen.
Rodskiverne på julesalaten skæres væk med et kegleformet snit og der tages 18 pæne blade fra. Resten af salaten skæres i små stykker og blandes med rødbederne. Tilsæt nødder og skrællede æbletern, vendt i citronsaft.
Julesalat med valnødder og rødbeder, serveres på julefrokostbordet i julesalat bladene.
Spise og Rejse