Svenske chokoladebrød er lige dejlige hen under jul som resten af året. De er nemme at gå til, idet de bages i stænger og skæres ud i snitter bagefter.
En småkagetype man godt kan blive lidt afhingig af, at have i kagedåsen året rundt.
Opskrift : Carolines Køkken
SVENSKE CHOKOLADEBRØD
300 g mel
1 tsk. bagepulver
200 g sukker
1 tsk. vaniliesukker
2 spsk. kakao
200 g smør
1 æg
æggehvide til pensling
sukker
hakkede mandler
De tørre dele blandes sammen og smørret smuldres heri. Saml dejen med det sammenpiskede æg og bemærk, at den bliver ret lind.
Rul dejen ud i stænger på 1 1/2 cm tykkelse, der lægges på en smurt plade, pensles med æggehvide og drysses med sukker og mandler.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 12 minutter.
Når stængerne er taget ud af ovnen, skæres de straks i skrå snitter på 3 cm længde.
VI BAGER GAMMELDAGS
TIL GRISENS ÆRE