For de modige, der tør og har lyst til et alternativ til den traditionelle ribbensteg, farseret og med hvidløg, er her en anderledes juleopskrift på den ellers ukrænkelige ribbensteg, vi danskere elsker så højt.
Farseret ribbensteg med hvidløg serveres med kartofler og rødkålssalat.
Portionen rækker til 6 personer.
Opskrift : Anne Skovgaard Petersen
FARSERET RIBBENSTEG MED HVIDLØG
1 kg ribbensteg (helst uden ben)
1/2 fed hvidløg
1 - 1½ tsk. salt
fars
200 g hakket flæskesmåkød
3 spk. rasp
1 dl mælk
krydderier og salt.½ fed hvidløg
½ tsk. timian
1/4 tsk. rosmarin
½ tsk. salt
groft kværnet peber
3 dl vand
salt
peber
1 - 2 tsk. maizena
evt. kulør
Stegen gnides med hvidløg og salt, især mellem sværene.
Til farsen røres kødet med rasp og mælk. Løg og hvidløg hakkes og røres i sammen med salt.
Der skæres en lomme på langs i kødet i stegens bredde. Lommen lukkes i den ene ende med en kødpind. Farsen fyldes i og stegen lukkes i den anden ende.
Læg stegen i en lille bradepande og hæld vand ved.
Sættes i ovnen ca. 1½ time ved 160 grader.
Skyen hældes fra og stegen efterbrunes i 15 - 20 minutter ved 225 grader til sværen er sprød.
Servér stegen, skåret i skiver med sovs, kartofler og rødkålssalat til.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS