Julekys med marcipanbund og fyld af gammeldags guf, - til sidst dyppes hele herligheden i smeltet mørk chokolade.
Der kan simpelthen ikke laves for mange af disse skønne kys - også på andre tider af året.
Opskrift : Odense Marcipan
JULEKYS
500 g Odense Ren Rå Marcipan
300 g sukker
1 dl vand
150 g past. æggehvider
250 g mørk chokolade
En rulle marcipan skæres i 30 skiver, der lægges på en plade med bagepapir.
Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 5-8 minutter.
Til guf koges sukker og vand op i en gryde. Lad det koge yderligere 2 minutter.
Æggehviderne piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.
Pisk massen stiv med en håndpisker ved middel hastighed i mindst 15 minutter. Guffet skal være helt stift og fast.
Sprøjt guffet på de bagte marcipanbunde med en plasticpose.
Bag flødebollerne i ovnen ved 180 grader i ca. 5 minutter til de har fået en fast overflade.
Når flødebollerne er afkølet, pensles eller dyppes de i den smeltede chokolade.
Kilde : Odense Marcipan
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS